Doorgaan naar hoofdcontent

Herten en rendieren...

Ik ben gek op herten en vooral als je ze ziet staan of lopen in het bos.
Bij het Marianne Design Challenge Blog wordt er gevraagd om iets te maken met je favoriete stansmal. Aangezien ik dus gek ben op herten was de keuze niet zo moeilijk, de mooie stans van het rendier. Nu zijn er sinds de laatste IJstijd in Nederland geen rendieren meer, maar wat zou ik ze graag eens in het echt zien. Nou ja, een mens moet wat te dromen blijven hebben hè 😉.


Nu had ik toevallig van jaren geleden nog een stempelset met een rendier, niet toevallig eigenlijk, want ik heb hem toen waarschijnlijk om die reden aangeschaft 😄. Deze stempel paste mooi op het label.

Producten van Marianne Design die ik gebruikt heb:
LR 0442 - stans rendier
EC0132 - stempel rendier
JU0846 - Pompom trim vintage
PB7048 - Pretty papers bloc Eline's Silver Stars

Om nog even op de herten terug te komen.....wij wandelen vaak in het Oostvaardersbos bij ons in Almere. Regelmatig zien we edelherten, maar afgelopen zondag hebben we verschillende roedels gezien, was echt heel bijzonder, daar word je stil van. Het waren er zeker meer dan 100, ze staken op een gegeven moment een bospad over, ik denk op een meter of 50 afstand, hoe gaaf is dat!
Hieronder een foto, met m'n mobiel genomen, dus geen super kwaliteit.


Is het niet geweldig om te zien?
De foto die nu bovenaan mijn blog staat is er eentje uit 2009, ook zo'n mooi moment.

Bedankt voor je bezoekje en tot de volgende keer!
Groetjes.....

Reacties

Je@net zei…
Erg mooie kaart, Annerieke. En wat een prachtige foto is dat.
Wij wonen in het buitengebied en de reeën komen hier vaak zo de weg over of staan aan het begin van de begroeiing te kijken. Het blijft een machtig mooi gezicht!
Boukje zei…
Wat indrukwekkend zoveel herten! Mooie kaart met je favoriete mal! Leuk dat je meedoet met de MDchallenge!
Groetjes Boukje.
Judith zei…
Leuk dat je zo van herten houdt...mooi kaartje.
Leuk dat je mee doet met de Challenge favoriete mal.
Groetjes van Judith
DT Marianne Design Challenge blog
Ans Gilbert zei…
Prachtige foto van de herten en ook je kaart is heel mooi geworden,
Fijne kerstdagen
Groetjes Ans
een mooi kaartje Annerieke
Gr Karin
Oh wauw wat een mooie foto en ook die van boven je blog. Dit heb ik nog nooit in het echt gezien en wat lijkt me dat magisch Annerieke. Práchtig... Je kaart vind ik ook erg mooi, warme en toch stoere kleuren heb je gebruikt voor dit leuke model.
Ik wens je hele fijne feestdagen en een goed, gezond en creatief 2018.
Lieve groetjes Miranda
Ellie Bakker zei…
Mooie creatie Annerieke leuk gemaakt een pocket met label. Wat bijzonder zeg om zomaar een roedel herten van dichtbij te kunnen zien. Super leuk dat je ze nog snel op de foto kon zetten.
Gezellig dat je met onze challenge meedoet.
Groetjes Ellie
DT MD challenge blog
leuke kaart
bedankt voor het meedoen aan onze challenge
groetjes jolanda bongers
dt challengeblog md
Martha zei…
Hoi hoi Annerieke,
wat een leuk kaartje met label heb je gemaakt met die rendieren!
Prachtig, ook je foto's mogen er zijn, echt prachtig!!!!
Liefs Martha
Wat een leuke creaties, maat wat wonderlijke momenten die je hebt gehad tijdens de wandeling, oog in oog met een roedel herten Wauw...
Hele fijne en gezellige feestdagen! Anja
Marleen zei…
Een schitterende kaart met label Annerieke.
Leuk om te zien dat jou favoriet het rendier is.
De stans en de stempel passen prachtig bij elkaar en op je werkstuk.
Mooi gemaakt!
Gezellig dat je meedoet met onze challenge.
Lieve groetjes, Marleen
MD challenge blog
Wybrich zei…
Prachtige kaart met de rendieren!
De rendier stempel past hier ook mooi bij!
Dank je wel voor het meedoen
Gr Wybrich
DT MDchallenge blog

Populaire posts van deze blog

Kerst.....

Vandaag laat ik weer een kerstkaart zien. Kerstkaarten maak ik wel het hele jaar door, maar in deze tijd maak ik meer kerstkaarten dan dat ik met andere dingen bezig ben. Ik heb gemerkt dat ik graag met de seizoenen mee ga, in deze periode dus herfst- en kerst- of winterkaarten. Mijn gevoel is er dan toch anders bij, herken jij dat ook misschien? Deze keer heb ik een 'pop up slide' kaart gemaakt. De beschrijving die ik gebruikt heb, kun je hier vinden. Onder het gedeelte dat omhoog schuift, heb ik een tekst gestempeld. De voorzijde van de kaart heb ik afgewerkt met een afbeelding en verschillende stansen. Bovenaan het schuifgedeelte heb ik kreukellint gestrikt met organzalint.  Hier kun je zien hoe het schuifgedeelte werkt, gaaf effect hè! Met deze kaart doe ik mee aan de challenge bij 52 weeks to Christmas - maak een 'pop up' kaart en ik link hem daar voor week 45 . Leuk om al jullie reacties te lezen op het iris vouwen uit mijn vorige bericht. Ja, iris vouwen bestaa

Card Chain Challenge.....

Ook deze maand heb ik weer meegedaan met de Card Chain Challenge . Er is een kleurenpalet, een sketch en een thema- en techniek optie. Voor mijn uitwerking heb ik als basis een bruin papieren zakje gebruikt, waar ik een label in kan doen. Op de voorzijde heb ik dp, een lief plaatje, een stukje lint, vlindertjes en enameldots verwerkt. Van 2 stansvormen heb ik labels gemaakt, op de onderste label heb ik takjes gestempeld, op de bovenste takjes en tekst. De labels heb ik gestrikt met organzalint. Mijn "kaart" heb ik naar Peggy in Amerika gestuurd. Zelf kreeg ik van Jo uit Engeland een super leuke kaart. Hahaha, ze wist niet dat ik gek ben op cavia's. Toevallig heb ik deze stempelset zelf ook, dus ik heb nu meteen inspiratie gekregen 😄. Dit is voorlopig de laatste post, volgende maand staat er nog één ingepland voor de CCC, ik las even een blogpauze in.  Bedankt voor je bezoekje! Annerieke

Card Chain Challenge.....

Al een aantal maanden doe ik mee met de Card Chain Challenge .  Deze maand is er ook weer een kleurenpalet, een sketch en een thema- en techniek optie. Je hoeft hier niet allemaal aan te voldoen, maar dat is nu juist de uitdaging voor mij.  Toen ik de optie thee zag, schoot me te binnen dat ik een tekst met thee heb. Daarna bedacht ik al snel dat ik een cadeauverpakking met thee wilde maken, natuurlijk de Dutch thee. Een stukje papier vouwde ik horizontaal en verticaal zodat er aan de binnenzijde 2 pockets ontstaan. Alle delen behalve de voorzijde heb ik met dp beplakt en bij de pockets plakte ik nog een stukje lint. De achterkant vergeet ik ook niet. Voor de voorkant bewerkte ik een stukje wit papier met een embossingfolder en distress inkt. Drie hexagons in verschillend formaat verwerkte ik rechts, op één vorm staat de tekst. De vleugels van het vlindertje heb ik nog bewerkt met Wink of Stella gl. clear, dit geeft een subtiele glitter. Het geheel sluit met organzalint. Mijn uitwerkin