Pagina's

woensdag 7 februari 2018

Schaatsen op natuurijs.....


Op het moment dat ik dit schrijf is het prachtig zonnig, maar koud winterweer. Wat een verademing is dit even, geen regen, niet grauw en grijs, ik vind het heerlijk! Wat ik dan altijd zo grappig vind, is dat er meteen gesproken gaat worden over schaatsen op natuurijs, hoe leuk zou dat ook zijn! De laatste keer dat wij hier op natuurijs geschaatst hebben is een aantal jaren geleden geweest.
Ik kan me herinneren dat in mijn jeugd, in de jaren  '70 ongeveer 😉 we strenge winters hadden en dat er veel geschaatst werd. Maar eerlijk gezegd weet ik niet zeker of dat ook zo was of dat ik me alleen die keren herinner dat we geschaatst hebben en dat ik nu denk dat het ieder jaar was 😄.
Als ik de weersverwachting zie ben ik bang dat het blijft bij herinneringen aan schaatsen en dat mijn wintersport komend weekend gaat beginnen voor de buis met de Olympische Winterspelen. Vind jij dat ook leuk om te volgen?

Mijn kaart van vandaag is gemaakt volgens een sketch. Vind ik toch altijd een beetje lastig, niet dat ik nooit een sketch gebruik maar meestal is het meer om een begin te hebben en ga ik verder mijn eigen gang. Maar ik heb me er nu super netjes aan gehouden.

Challenge:
Anreda - sketch

Bedankt voor je bezoekje en tot de volgende keer!

9 opmerkingen:

KarinsArtScrap zei

een mooie kaart met papier Annerieke

gr karin

Marja Kenter zei

Ik vind het een hele mooie kaart Annerieke. Die kleuren zijn prachtig. ik zou zo zin krijgen in een paar dagen Parijs.
En wat het schaatsen betreft, ik herinner mij dat onze kinderen in de jaren 70 op straat hebben geschaatst en ook op het schoolplein. Werden we zondag avond opgebeld door het hoofd van de school (toen nog niet directeur genoemd) of we wilden helpen met het plein onder water te laten lopen. Wij in de warme kleding en daar heen. Veel plezier gehad en de kinderen de volgende dag of dagen dat weet ik niet meer. Maar onze kleinkinderen van 11-15 en 18 hebben hier toch ook wel door de jaren heen een aantal keren geschaatst op het watertje bij ons achter.
groetjes Marja

Nicolette zei

Een hele mooie kaart en wat een leuke tekst. Wij wonen tegenover de ijsbaan, dus het zou erg leuk zijn als er weer geschaatst kan worden. Leuk om te zien.
En ik kijk ook uit naar de OS. Vooral het schaatsten is bij mij favoriet.
Groetjes Nicolette

Je@net zei

Wat een mooie kaart heb je gemaakt, Annerieke.
En ja...ik zit ook al helemaal klaar voor de winterspelen. Lijstje met deelnemers, dagen en tijden ligt al klaar naast de televisie. Heb er zin in!

Irene zei

Je kaart is beeldig Annerieke, knap gedaan want ik heb ook altijd moeite met een sketch! Mijn herinneringen gaan nóg verder terug en net wat jij zegt "denk ik het of was het écht zo?" maar elke winter wás het winter met wekenlang sneeuw en ijs en soms zó veel dat je niet meer kon zien waar het tuinhek was! Ook wij zitten voor de buis straks, genieten!

XxIrene

Caroline zei

Een schattig kaartje, wat heb je de sketch leuk verwerkt!
Vroeger schaatste ik ook heel veel, tegenwoordig durf ik het niet meer. Dan ben ik bang om te vallen. Tja, dat heb je als je ouder wordt haha.
Groetjes Caroline

Ans Gilbert zei

Hoi Annerieke,
Ik kan me dat allemaal niet meer herinneren, maar voor mijn gevoel hadden we wel strenge winters. Je kaartje is prachtig, mooie kleuren, leuke sketch. Ik zal zo nu en dan wel eens kijken, ben niet echt een sportliefhebber,
groetjes
Ans

GerJanne zei

Hoi Annerieke,
zo grappig wat jij schrijft heb ik vandaag gedacht. Met dat mooie weer heb ik heerlijk gewandeld en onder het lopen zag ik bevroren slootje en watertjes. Mijn gedachten gingen terug naar mijn kinderjaren, begin jaren '70 ook. Schaatsen op natuurijs, volgens mij bijna elke winter! En is het hooguit 1 keer in de 5 jaar of zo. Jammer!
Je kaart is trouwens heel gaaf!!
Groetjes,
GerJanne

martha datema zei

Hoi hoi Annerieke,
heel mooi dit kaartje met subtiel kleurgebruik!
Ja ik heb ook heerlijke herinneringen van schaatspret, ook met mijn eigen gezin, altijd weer die run op schaatsjes kopen, want iedere keer waren de voetjes gegroeid natuurlijk, lekker met het gezin schaatsen op rivier is ook al eens gebeurt!
Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik niet meer ga schaatsen, 10 jaar geleden heb ik er voor het laatst opgestaan maar nu trekt het me niet meer zo...
Liefs Martha